pátek 14. července 2017

Ze soukromí: Jaký byl můj druhý trimestr

Ahoj,

když si tak projíždím články, které jsem za poslední dobu vydala, chyběl mi tam nějaký článek ze soukromí, z kategorie mé těhotenství. Jelikož mám už za 14 dní - 3 týdny rodit, tak by bylo vhodné sepsat pocity z mého druhého trimestru a pak už i ze třetího :-D ... takže jdeme na to.

Říká se, že druhý trimestr je nejhezčí a nejpříjemnější na celém těhotenství a teď se podíváme, jestli jsem to tak vnímala i já :)

Začnu tím nejpříjemnějším a to tím, že mi ustávaly ty šílené celodenní nevolnosti! Jupí! Konečně jsem se mohla ještě víc radovat z toho, co stále nosím pod srdíčkem a přemýšlet o tom, co bude až se narodí :) Prsa už také tolik nebolela, jen byla stále citlivá a stále rostla, takže jsem si musela pořídit nové, větší a pohodlnější podprsenky.

Vcelku brzy na mě bylo vidět i bříško, ale tím, jak to bylo ještě hodně na začátku a ještě jsme to skoro nikomu neříkali, tak jsem začla vnímat pohledy a nervozitu našich známých, když jsme se po nějaké době potkali, jak se bojí zeptat, jestli jsem těhotná nebo jestli jsem se jen víc najedla :-D Takže jsem je nechtěla trápit a hned na začátku čtvrtého měsíce jsme to skoro všem oznámili :) Bylo úžasné, jak to všichni vnímali pozitivně, jak nám hned po každé kontrole psali, jak jsme dopadli, ať pošleme fotečku z ultrazvuku, jak je miminko velké atd.. 

(foto z bráchova maturitního plesu - 3.3., kdy jsem byla ve čtvrtém měsíci)

Říká se, že v druhém trimestru je nejvhodnější jet na dovolenou, tak jsme si to vzali za své a sice nejeli na nějakou dlouhou dovolenou, ale o Velikonocích využili volna a jeli na víkend do Jižních Čech. Navštívili jsme nejen České Budějovice, kde jsme byli ubytování, ale i vesničku Holašovice, a Hlubokou nad Vltavou. Musím říct, že nás Jižní Čechy natolik okouzlily, že se tam určitě s kočárkem vrátíme.


(Holašovice - památka UNESCO)




(zámek Hluboká nad Vltavou, ten asi představovat nemusím :-D)

Co bylo dále úžasné na druhém trimestru, tak to, že jsem začla cítit pohyby miminka. Nejdříve to bylo takové malé šimrání, které se pak změnilo na malé kopanečky. Je to opravdu neskutečně krásný pocit a doteď se ho stále nemůžu nabažit :)

S tím, jak rostl pupík, tak se na mě začli všichni dívat úplně jinak. Nemyslím známí, ale úplně cizí lidi. Kamkoliv jsem šla, tak se na mě lidi dívali, ženské se většinou i pousmály a celkově to na mě působilo a stále působí strašně mile :) 

V druhém trimestru jsme se také dozvěděli pohlaví miminka a jak už víte, tak jsem si strašně přála holčičku a když nám to potvrdili, tak jsem hnedka začla nakupovat :-D Nechci vás tím zahlcovat na sociálních sítích, ale něco málo jste už mohli postřehnout a asi ještě uvidíte:)

Abych teda nebyla jen pozitivní, i když to se snažím být celé těhotenství, tak tu mám pár bodů, co nebyly úplně nejlepší, ale já to beru tak, že to k těhotenství patří a hlavně to nebylo nic závažného:)

Začala mě dost bolet záda. Nejhorší to bylo v práci, jelikož mám sedavé zaměstnání a to celodenní sezení mi nedělalo vůbec dobře. Téměř každý den, když jsem dojela z práce, vytáhla jsem manžela a šli jsme na procházku. Po práci jsme chodili většinou kolem 5 km a o víkendech i 8 a více. Procházky mi dělaly neskutečně dobře a tak se to dalo přežít :) 
Další dvě nepříjemnosti byly, že mi při smrkání neustále tekla krev z nosu a začaly mi krvácet i dásně. Na prohlídce u zubaře jsem dostala tip, že mám tím nejjemnějším kartáčkem při čištění zubů déle kroužit po dásních a víckrát za den používat Listerine. Do toho jsem používala skořicovou zubní pastu od Ecodenty, která je nejen antibakteriální, ale působí i proti zubnímu kazu atd a ta mi podle mě taky hodně pomohla :) 

Nooo a to je asi tak nějak ve zkratce všechno :) Jak často slýchávám, že je druhý trimestr nejhezčí, tak to musím potvrdit, opravdu jsem si ho užila naplno!!!

4 komentáře:

  1. Moc hezky napsané Káji 😍😍 uzivame si to s tebou 🍀

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotky Klárko :) moc Ti těhotenství sluší, ale tak ty jsi byla krásná vždy. Souhlasím, že Jižní Čehy jsou fakt nádherný

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Jižní Čechy jsou opravdu neskutečný... ta příroda ...

      Vymazat