Krásnou neděli,
jak jsem už zmiňovala několikrát, v těhotenství se mi nesutečně mění chutě. Ze začátku jsem nemohla sladké ani vidět, v druhém trimestru jsem si občas dala a teď ke konci bez sladkého nemůžu být a takle je to skoro se vším :-D co ale přetrvává je, že celé těhotenství si ujíždím na rýži a kuskusu, tyto dvě přílohy bych mohla jíst denně. Jo a abych nezapomněla... kafe jsem nahradila kakaem a tím se tak vrátila do dětství :) Každý den musím mít aspoň jeden šálek, momentálně v těch vedrech studený :)
A abych se vrátila k tomu, o čem vám dnes chci napsat... Když mi zastoupení značky Russell Hobbs nabídlo nějaký produkt k testování, vybrala jsem si rýžovar. Nikdy jsem po něm netoužila a ani si nemyslela, že bych ho využila, ale teď to byla jasná volba :-D Chtěla jsem vyzkoušet různé druhy rýží a různá jídla s rýží nebo z rýže.
V balení kromě samotného hrnce najdete i špachtli na promíchávání a následné nabírání rýže a odměrku.
Navíc rýžovar nemusíte používat jen vaření rýže, ale také na vaření jídla na páře a proto je v balení i děrovaný tácek.
Nádoba na vaření rýže má nepřilnavý povrh a objem 5 litrů. Uvaříte v ní až 14 odměrek rýže. Pro nás dva vařím vždycky 5 odměrek rýže a je to tak akorát :)
Před tím, než poprvé použijete hrnec, připojíte kabel do zdířky vpravo dole na hrnci. Poté se ujistíte, že vyjímatelná nádoba hezky sedí v hrnci a poté začnete sypat odměrky rýže. Platí, že na jednu odměrku rýže nalijete odměrku vody.
Když už máte nachystáno, zapnete hrnec do zásuvky, přepnete tlačítko vpravo dole na boku přístroje a zapnete tlačítko vepředu dole na tři čárky (směrem dolů). Asi to popisuju divně :-D ale, když se podíváte na detailní fotky výše, tak budete hned vědět :)
Po odpaření veškeré vody se automaticky hrnec přepne do polohy jedné čárky a vy tak víte, že je rýže uvařená. V této poloze hrnec necháte ještě 10 minut, pak odpojíte ze zásuvky a odklopíte pokličku. Prohrábnete rýži špachtlí, aby ještě unikla zbylá pára a můžete podávat nebo dále zpracovávat :)
Část rýže, která se dotýká ve spodní části hrnce, utvroří jemnou krustu, kterou my teda nemusíme, tak ji vyhazuji, ale je to na každém :)
Nevím, jestli je to teď mými chutěmi, ale přijde mi, že je rýže křehčí a má i lepší, výraznější chuť, než když ji vařím klasicky. Každopádně to vaření v něm je šíleně jednoduché a rychlé a jsem moc ráda, že jsem ho mohla otestovat.
Plusy
- jednoduché ovládání
- rychlé vaření
- vždy perfektně uvařená rýže
- výraznější chuť rýže
- snadná údržba hrnce
Mínusy
- další přístroj, zabírající prostor na kuchyňské lince
Určitě mi napište, jestli rýžovar máte nebo jestli by vás lákal :) Jo a momentálně sháníme sendvičovač a vaflovač v jednom, jelikož ten náš už je zralý do popelnice, tak pokud takový máte, určitě mi napište. Nevím totiž, který vybrat. Přemýšlím nad značkou Tefal nebo právě Russell Hobbs, co myslíte?
Ryžovar doma ešte nemám, ale už som naň niekoľkokrát pozerala. Jediné čo je nevýhoda, že doma máme neskutočne veľa spotrebičov a neviem kam by som dala toto :D
OdpovědětVymazatmy blog: THE COLORFUL THOUGHTS
právě, proto je to jediná nevýhoda, která mě napadla :( ... ale teď jsem fakt ráda, že ho doma mám a věřím, že i na to vaření na páře ho využiju :)
VymazatRýžovar je luxusní pomocník, za pár stovek a máme ho už asi pět let.
OdpovědětVymazatFakt vydrží rýžovar takto dlouho? A jaký za pár stovek konkrétně prosím? Koukám na tvůj link a i jiné recenze a moc si nemůžu vybrat.
VymazatDoma máme Sencor SRM 0600WH, kupovali jsme ho v roce 2013 za 500+ Kč. Dodnes je funkční. Můžu doporučit.
VymazatAhoj, já doporučuju rýžovar Klarstein Osaka. Viz více na stránce kterou mám v nicku.. :-)
Vymazat