neděle 9. července 2017

Recenze: Rýžovar Russell Hobbs

Krásnou neděli,

jak jsem už zmiňovala několikrát, v těhotenství se mi nesutečně mění chutě. Ze začátku jsem nemohla sladké ani vidět, v druhém trimestru jsem si občas dala a teď ke konci bez sladkého nemůžu být a takle je to skoro se vším :-D co ale přetrvává je, že celé těhotenství si ujíždím na rýži a kuskusu, tyto dvě přílohy bych mohla jíst denně. Jo a abych nezapomněla... kafe jsem nahradila kakaem a tím se tak vrátila do dětství :) Každý den musím mít aspoň jeden šálek, momentálně v těch vedrech studený :)

A abych se vrátila k tomu, o čem vám dnes chci napsat... Když mi zastoupení značky Russell Hobbs nabídlo nějaký produkt k testování, vybrala jsem si rýžovar. Nikdy jsem po něm netoužila a ani si nemyslela, že bych ho využila, ale teď to byla jasná volba :-D Chtěla jsem vyzkoušet různé druhy rýží a různá jídla s rýží nebo z rýže.




V balení kromě samotného hrnce najdete i špachtli na promíchávání a následné nabírání rýže a odměrku.



Navíc rýžovar nemusíte používat jen vaření rýže, ale také na vaření jídla na páře a proto je v balení i děrovaný tácek.


Nádoba na vaření rýže má nepřilnavý povrh a objem 5 litrů. Uvaříte v ní až 14 odměrek rýže. Pro nás dva vařím vždycky 5 odměrek rýže a je to tak akorát :)



Před tím, než poprvé použijete hrnec, připojíte kabel do zdířky vpravo dole na hrnci. Poté se ujistíte, že vyjímatelná nádoba hezky sedí v hrnci a poté začnete sypat odměrky rýže. Platí, že na jednu odměrku rýže nalijete odměrku vody.




Když už máte nachystáno, zapnete hrnec do zásuvky, přepnete tlačítko vpravo dole na boku přístroje a zapnete tlačítko vepředu dole na tři čárky (směrem dolů). Asi to popisuju divně :-D ale, když se podíváte na detailní fotky výše, tak budete hned vědět :) 

Po odpaření veškeré vody se automaticky hrnec přepne do polohy jedné čárky a vy tak víte, že je rýže uvařená. V této poloze hrnec necháte ještě 10 minut, pak odpojíte ze zásuvky a odklopíte pokličku. Prohrábnete rýži špachtlí, aby ještě unikla zbylá pára a můžete podávat nebo dále zpracovávat :)




Část rýže, která se dotýká ve spodní části hrnce, utvroří jemnou krustu, kterou my teda nemusíme, tak ji vyhazuji, ale je to na každém :)

Nevím, jestli je to teď mými chutěmi, ale přijde mi, že je rýže křehčí a má i lepší, výraznější chuť, než když ji vařím klasicky. Každopádně to vaření v něm je šíleně jednoduché a rychlé a jsem moc ráda, že jsem ho mohla otestovat. 

Plusy
- jednoduché ovládání
- rychlé vaření
- vždy perfektně uvařená rýže
- výraznější chuť rýže
- snadná údržba hrnce

Mínusy
- další přístroj, zabírající prostor na kuchyňské lince

Určitě mi napište, jestli rýžovar máte nebo jestli by vás lákal :) Jo a momentálně sháníme sendvičovač a vaflovač v jednom, jelikož ten náš už je zralý do popelnice, tak pokud takový máte, určitě mi napište. Nevím totiž, který vybrat. Přemýšlím nad značkou Tefal nebo právě Russell Hobbs, co myslíte?

6 komentářů:

  1. Ryžovar doma ešte nemám, ale už som naň niekoľkokrát pozerala. Jediné čo je nevýhoda, že doma máme neskutočne veľa spotrebičov a neviem kam by som dala toto :D
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě, proto je to jediná nevýhoda, která mě napadla :( ... ale teď jsem fakt ráda, že ho doma mám a věřím, že i na to vaření na páře ho využiju :)

      Vymazat
  2. Rýžovar je luxusní pomocník, za pár stovek a máme ho už asi pět let.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt vydrží rýžovar takto dlouho? A jaký za pár stovek konkrétně prosím? Koukám na tvůj link a i jiné recenze a moc si nemůžu vybrat.

      Vymazat
    2. Doma máme Sencor SRM 0600WH, kupovali jsme ho v roce 2013 za 500+ Kč. Dodnes je funkční. Můžu doporučit.

      Vymazat
    3. Ahoj, já doporučuju rýžovar Klarstein Osaka. Viz více na stránce kterou mám v nicku.. :-)

      Vymazat