čtvrtek 22. září 2016

Recenze: Limitovaná edice jablko od Manufaktury

Ahoj,

dnes bych vám chtěla představit novinku od české kosmetické značky Manufaktura. Tou novinkou je limitovaná edice jablko! 

Limitka obsahuje:
  • Regenerační rostlinný balzám na rty s jablečným a arganovým olejem (4,2 g za 109,- Kč)
  • Intenzivní regenerační krém na ruce s jablečným a makadamiovým olejem (100 ml za 149,- Kč)
  • Jemný zvláčňující sprchový gel s přírodním jablečným výtažkem a panthenolem (215 ml za 139,- Kč)
  • Poctivý jablečný sirup s karamelem a skořicím (250 ml za 139,- Kč)



Je pravda, že jsem nikdy jablkovou řadu u jiné značky asi neviděla (nepočítám granátové jablko nebo zelené jablko) a je hezké, že ji poznávám právě u české značky, protože podle mě červená jablka k naší zemi neodmyslitelně patří!

1. Balzám na rty

Je směsí výživných olejů (jablečný, avokádový, arganový), včelího vosku, bambuckého másla a vitamínu E. Navíc neobsahuje žádná barviva, konzervanty a silikony, což v dnešní době velmi oceňuji. 
Oproti balzámu od Aphrodite, o kterém jsem psala nedávno, jsem si na tento nemusela vůbec zvykat a ihned se stal mým miláčkem. Nejen, že má skvělý tvar do špičky (víte, že nemusím trend seřízlých rtěnek), nádherně sladce voní, ale má i skvělou gelovo olejovou konzistenci, která se krásně nanáší na rty a neskutečně hladce po nich klouže. Rty hezky vyživí a zároveň na nich zanechá jemný lesk.



2. Krém na ruce

Víte, že jsem si loni na Vánoce vybrala meruňkovou sadu od Manufaktury a byla jsem vcelku zklamaná, nebo spíš můj názor na ni byl neutrální. Krém na ruce byl fajn, ale nic extra, ruce moc nevyživil, byl spíše pro chvilkový pocit hydratace. Bála jsem se, že jablko bude ten stejný případ, ale!!! MOC mile mě překvapil. Asi nemusím zmiňovat, že dokonale voní, to jsem předpokládala, ale on dokonce s těmi rukami i něco dělá! Ihned po natření jsou krásně jemné, vyživené, provoněné po jablkách a skořici (i když ji ve složení nevidím :-D) a jak tu vůni cítím, přenáším se do klidné předvánoční doby, se kterou mám tuto vůni spojenou.



3. Sprchový gel

Má klasické vysoké štíhlé balení, ale místo mašličky v horní části pod víčkem, jak jsme zvyklí, má tentokrát rozkošnou třásničku. Na balení oceňuji i inovativní víčko, kdy stačí zmáčknout, vytlačíte potřebné množství a můžete se začít umývat. Konzistencí je to červeno oranžový průhledný gel, který opět nádherně sladce voní. Je ale pravdou, že každý produkt, i když jsou všechny ze stejné řady, voní trošku jinak. Vždy je ale samozřejmě dominantní jablková vůně. 




4. Sirup

Posledním produktem této řady je poctivý jablečný sirup. Když se začlo povídat o nové limitce, ani ve snu mě nenapadlo, že součástí této řady bude sirup a popravdě mě to velmi mile překvapilo. Jak asi víte, ráda zkouším něco nového a tak, kdyby bylo součástí edice klasicky tělové mléko, asi bych se těšila o trošku méně, i když.. zase je to úplně nová vůně... asi jo, asi bych se těšila i tak :-D
No ale zpět k sirupu. Balení asi nemusím ani komentovat... nádherné, vysoké, skleněné, bytelné, navíc s třásničkou, prostě pecka! Ale co teprve složení... Je jasné, že od Manufaktury bych ani nic jiného neměla čekat, ale je to slast pro oči číst si na obalu: "podíl ovocné složky v sirupu nejméně 100%".

Poprvé, když jsem si sirup naředila s vodou, tak jsem si ho udělala hodně slabý, jelikož jsem se bála, že bude hodně aromatický, tak jsem to nechtěla přepísknout hned ze začátku. Musím říct, že i tak byl výborný, ale až jsem si ho naředila více, tak to byla opravdu plná chuť ovoce, jak Manufaktura uvádí na svých stránkách. Sirup můžete použít buď do domácích limonád, nebo i na ochucení palačinek, pohárů atd..





Celkově musím limitku hodnotit velmi kladně, líbí se mi, jako vždy u Manufaktury, obaly všech produktů, nápad na sestavení produktů do této řady, vůně červeného jablka a hlavně i to, že splňují vše, co slibují. Krém na ruce opravdu regeneruje, balzám na rty zvláčňuje, jablečný sirup má plnou chuť a sprchový gel provoní vaši koupel.

Samozřejmě je to opět můj subjektivní názor, ne každému vyhovuje a voní to stejné :)

Co na tuto limitku říkáte? Už jste něco vyzkoušeli?





19 komentářů:

  1. Limitka vypada opravdu povedene, na podzim a zimu mam vuni jablka a skorice asi ze vseho nejradeji :)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak :) já taky! Proto jsem se do ní naprosto zamilovala :)

      Vymazat
  2. Limitka vypada opravdu povedene, na podzim a zimu mam vuni jablka a skorice asi ze vseho nejradeji :)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
  3. Vune musi byt uzasna, zaujal me nejvice balzam a sirup.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě asi taky, ale moc mile mě překvapil i krém na ruce :)

      Vymazat
  4. Mě právě ta vůně jablek evokuje Vánoce, proto jsem set objednala kamarádkám jako dárek. Tak doufám, že budou spokojené :)

    Radu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud mají rády vůni jablek a skořice, tak si myslím, že na 100% :)

      Vymazat
  5. Táto limitka ma dosť zaujala, určite si niečo z nej kúpim (minimálne ten sirup) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sirup je opravdu boží, úplně jak nějaký čerstvý mošt! :)

      Vymazat
  6. Pěkná limitka, od manufakury jsem měla krém na ruce, ale hrušku.
    jennytailor

    OdpovědětVymazat
  7. Klárko, moc krásný fotky :) Jablíčková řada vypadá lákavě, zvlášť teď na podzim se úplně hodí.

    OdpovědětVymazat
  8. Tahle limitka se mi moc líbí a je to snad to nejlepší, co Manufaktura vytvořila :) Jablka jsou nedílnou součástí podzimu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, vidím to stejně :) když vidím jablka, hned si představím podzim a ve spojení se skořicí zase vůni Vánoc :)

      Vymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný den, je to česká značka kosmetiky :) mrkněte na jejich web, tam se dozvíte více: http://manufaktura.cz/

      Vymazat
  10. To je nádhera!! Já jsem se zatím nedostala k tomu, to v obchodě omrknout, ale jablka i tu vůni miluju, takže určitě si něco pořídím. Jinak sirupu dávám také málo a je fakt, že ta chuť je pak taková nijaká no:) Super, díky za info o novinkách, určitě něco z toho vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  11. Vůně jablka je jedna z mých nejoblíbenějších a tohle sdílím i s maminkou, takže jí asi budu muset něco z téhle řady koupit k Vánocům :) Vidím to na krém na ruce a sirup, mňam!

    OdpovědětVymazat