čtvrtek 8. června 2017

Moje péče o suchou a citlivou pokožku

Ahoj,

není to úplně článek ze soukromí, ale má s tím hodně co společného :) V těhotenství se mi dost změnila kůže na těle - k horšímu, ale i pleť a ta naopak k lepšímu (o tom ale jindy :) ). Od zimy bojuji se suchou, svědivou pokožkou na těle. Stále jsem hledala tu nejvhodnější péči. Začala jsem používat neparfémované sprchové gely určené na citlivou kůži a mazala se různými neparfémovanými produkty. Kůže sice moc nesvěděla, ale byla stále šíleně přesušená. No a po vyzkoušení tuny různých produktů jsem konečně jsem našla tu nejúčinnější péči a proto jsem se rozhodla sepsat tento článek. Třeba pomůže i některým z vás, které byste měly ten stejný problém :)


Ze sprchových gelů se mi nejvíce osvědčil Avéne, ale ten není úplně nejlevnější, tak jsem hledala náhradu. Hodně podobnou konzistenci i účinnost má sprchová emulze od značky Sebamed, která byla momentálně v 50% slevě, tak vyšla levněji, ale jinak vyjdou cenově stejně, takže je jedno, který do budoucna zvolím (každý cca 200,- Kč/200 ml). Ale abych se dostala k tomu, co je na obou skvělé, tak je to konzistence, je taková olejovo-gelová, která nejen dobře myje, ale hlavně pokožku VŮBEC nevysušuje, naopak ji mírně vyživuje, tudíž po použití ani nesvědí :)



V zimě se mi místo různých tělových mlék nakonec nejvíce osvědčil klasický kokosový olej nebo arganové máslo. Oba produkty pokožku krásně zvláční, ale tím, jak mají oba olejovou konzistenci, tak na jaro/léto mi moc příjemné nejsou a hledala jsem něco "vodovějšího", co zároveň skvěle vyživí, ale taky se rychle vsákne. Když už jsem kupovala od značky Sebamed sprchovou emulzi, vzala jsem i tělové mléko. A i když jsem ho brala naslepo, protože jsem netušila, jakou bude mít konzistenci, tak má přesně takovou, jakou jsem popisovala výše, je tekuté, rychle se vstřebává a zároveň skvěle vyživuje. Takže v tomto případě hned trefa do černého :)



Doufám, že se vám takový typ článku líbil a budu ráda za každý komentář :)

4 komentáře:

  1. Za mě doporučuji tělové mléko Cetaphil Restoraderm ☺

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem také slušná sušenka a citlivka. Docela se mi osvědčila Weleda a také přírodní slovenské značky, jako Soaphoria, Navia, Mylo atd. většinou mají v krémech bambucké máslo, kokosový olej a další přírodní prospěšné složky a mé pleti to dělá velice dobře :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, Weledu naprosto miluju, používala jsem mandlovou řadu a ta byla skvělá na tento typ pokožky... Na Mylo se chystám už dlouho, tak až spotřebuju tyto věcičky, musím mrknout :)

      Vymazat