čtvrtek 9. srpna 2018

Nová kuchyň a retro konvice Russell Hobbs

Jak asi mnozí z vás víte, tak jsme se nedávno stěhovali do vlastního bytu. Hodně jsem s vámi na instagramu sdílela pokroky stavby a vybavování bytu a dnes bych se chtěla podělit o část naší kuchyně, konkrétně o zkušenosti s naší varnou konvicí.




Před létem jsem měla možnost si od značky Russell Hobbs vybrat nějaký ze spotřebičů a jelikož už většinu kuchyňských pomocníků, které opravdu využíváme máme, myslela jsem si, že spolupráci tentokrát odmítnu. Ale... když jsem se podívala do naší nové kuchyně, tak mi tam něco nesedělo - zlatá konvice! Hodila se do kuchyně v předchozím bytě, ale ne k nám, takže jsem zabrouzdala nabídkou značky Russell Hobbs a na první dobrou mě zaujala retro konvice v černé barvě. 


Nejvíce mě samozřejmě zaujal stylový ukazatel teploty vody. U některých nápojů nepotřebujete vodu vařenou na 100 stupňů, takže si konvici jednoduše stopnete, až rafička ukazuje požadovanou teplotu.


Že má konvice průhlednou část, abyste viděli, kolik jste si napustili vody, mi přijde už zcela běžné, ale tato retro konvice má i malou pomůcku uvnitř, tzv. zónu rychlého varu, abyste viděli, kolik šálků  (1,2 nebo 3) si z daného množství vody připravíte např. čaje. Díky tomu neplýtváte vodou, voda je rychleji uvařená, tím pádem neplýtváte zbytečně energií a samozřejmě tím šetříte i svoji peněženku :)


A co mi přijde skvělé, je fakt, že je opravdu rychlovarná. Nesmějte se :) V práci máme na vzhled tak krásnou konvici, ale než uvaří vodu, tak se už pomalu chystáme z práce domů :-D Pokud si v této konvici vařím opravdu jen jeden šálek, mám ho za cca minutu vařený :)

Jedinou nevýhodu na úkor designu vidím v otvírání konvice. Bohužel není na tlačítko, ale musíte zabrat a otevřít ji ručně a nevím, jestli je to tím, že je nová, ale musím použít opravdu sílu, aby se otevřela.


Jinak jsem s ní maximálně spokojená a líbí se mi, jak se každý, kdo k nám přijde na návštěvu, ihned ptá, co je to za přístroj a většinu lidí ani nenapadne, že je to rychlovarná konvice :) :-D 

4 komentáře:

  1. Tak to je nádherná kuchyně! A konvice je základ každé domácnosti :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujeme, přesně tak... sice jsme konvici měli, ale byla jako pěst na oko v této nové kuchyni :)

      Vymazat