středa 22. srpna 2018

Manufaktura kosmetika z Mrtvého moře

Řada kosmetiky se solí z Mrtvého moře od Manufaktufy je určená na jemnou, citlivou a podrážděnou pokožku, takže, když jsme chtěli potěšit tchýni a švagrovou, které mají obě hodně citlivou pokožku a jen tak něco nemůžou používat, koupili jsme jim právě tuto řadu. Byly nadšené, že něco, co je určené na citlivou pokožku má i tak krásné obaly. Od 1. 8. 2018 uvedla Manufaktura na trh inovovanou verzi této řady, která je vylepšená a já jsem opravdu velmi ráda, že jsem ji mohla vyzkoušet mezi prvními.



Nové vylepšené složení:

  • šetrnější konzervace kosmetiky
  • receptury sprchového gelu, šamponu a koupele BEZ SLES
  • obohacení všech receptur o OVESNÝ BETA-GLUKAN, vhodný k péči o citlivou pokožku
  • nové SOFISTIKOVANÉ INGREDIENCE, které mají příznivý vliv na suchou a citlivou pokožku – např. CERAMIDY či nízko- až vysokomoleulární KYSELINA HYALURONOVÁ.
Celá řada má i nové obaly a opět jsou laděny do jemných světlounkých barev evokující čistotu, moře, a sůl. Líbily se mi i ty původní stříbrno bílé obaly, které nebyly úplně tradiční a měly kovová šroubovací víčka. Ano, nebylo to moc praktické, takže jsem ráda, že nové obaly mají opět moje oblíbená vyklápěcí víčka!

Jako první z celé řady jsem vyzkoušela sprchový gel. Byla jsem zvědavá, jak bude na kůži pěnit, když neobsahuje SLES a pění opravdu méně, je příjemný, jemňoučký, nevysušuje, takže asi není co vytknout. Navíc vůně celé řady je taaak příjemná! 

Tuhá mýdla u nás doma vůbec nepoužíváme, ale už mám doma druhé z Manufakury, takže musím pořídit nějaký mýdelník, nejlépe stylově také od Manufaktury a začneme je používat :)




Po osprchování jsem si zvykla namazat si tělo krémem (donedávna jsem to dost flákala). V létě mám radši tělová mléka, která nejsou tak hutná, takže jsem si říkala, že tohle tělové máslo si nechám až na chladnější dny, ale ono se tak skvěle roztírá a vstřebává, že nemusím čekat a ráda ho používám už teď. Dokonce na noc si s ním natírám i ruce, protože krém na ruce z této řady je méně hutný a já miluju, když si na noc obalím ruce něčím hodně výživným.

Jak už jsem zmínila, krém na ruce je spíše tekutější, krásně se vstřebává, ruce vyživuje, ale já bych určitě snesla, kdyby je vyživoval trošku více. Určitě nestačí si s ním namazat ruce jednou denně.


Od porodu až doteď jsem používala jen šampony podporující růst vlasů (o tom také chystám článek), ale tento jsem prostě musela vyzkoušet. Nejen proto, že mi tchýně chválila právě ten v původním obalu a složení, ale také proto, že značku zbožňuju a je jen málo produktů, které mi od nich nevyhovovaly. 

Po prvním použití jsem byla tak překvapená! Přišlo mi, že mám vlasovou pokožku vyčištěnou jako nikdy a vlasy úplně vrzaly. Upřímně jsem čekala, že mi sedne, ale nečekala jsem až takovou pecku! Myslím, že mám dalšího kandidáta na mé svaté grály!

Ze stejné řady je i balzám na vlasy a v kombinaci se šamponem je TOP! Vlasy jsou po použití tak jemné a nadýchané! 


Řada obsahuje i denní a noční krém, ale jelikož na pleť používám už jen oleje, tak putovaly do soutěže na Instagramu :)


Pokud vás inovovaná řada zaujala, určitě doporučuji nakoupit ještě v srpnu, protože po celý srpen běží na eshopu i v kamenných prodejnách akce 3+1 ZDARMA :)


(Zdroj: Facebook Manufaktura)

6 komentářů:

  1. Od Manufaktury jsem ještě nic nezkoušela, ale hrozně mě ta řada zaujala, vypadá krásně a musí krásně vonět ♥
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. voní naprosto božsky, tak čistě a přitom netradičně :)

      Vymazat
  2. Já měla tu starou kolekci, šampon, ten byl luxusní, sůl do koupele , olejovou koupel a krém na ruce, se vším maximální spokojenost :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nooo, ten šampon mě neskutečně překvapil... sice jsem na něj nějakou tu chválu slyšela, ale já mám fakt blbý vlasy, kterým nic moc nesedne a jsem nadšená :)

      Vymazat
  3. To je krásná akce. Já mám ráda od Manu ten pivní šampon, je super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pivní kosmetika je asi jediná řada, kterou jsem od nich nezkoušela :) vlastně kromě séra na podporu růstu vlasů...

      Vymazat