pondělí 14. května 2018

Sluneční péče pro miminko

Minulý článek jsem končila tím, že musíme Miušce pořídit sluneční péči, aby byla její kosmetická výbava kompletní a dneska jsem tu právě s tipem na sluneční kosmetiku pro miminko.

Když jsem objevila, že Weleda do svého portfolia zařadila opalovací péči, bylo mi jasné, že ji musí Miuška mít. Samozřejmě, jako každý rodič, chci pro své dítě to nejlepší a Weleda mě nikdy nezklamala ... koukala jsem i po jiných značkách opalovacích přípravků, ale stejně jsme skončili u Weledy 😊


Obličej


Samozřejmě by miminka neměla být vystavována přímému slunci, ale ve chvíli, kdy přestanou být ležícími miminkami (což je hodně brzy :-D), tak se v teplé dny střetu se sluníčkem neubráníte. Beru to podle nás, protože Miuška je strašně zvědavá a v kočárku, kde je před sluníčkem chráněná, většinou jen spí a když je vzhůru, chce koukat a lozit všude možně. Kůže na obličeji je nejcitivější a proto na obličej používáme speciální krém s SPF 50. Tento krém poskytuje okamžitou ochranu před UVA a UVB zářením a díky tomu, že obsahuje minerální UV filtry, které zanechávají bílý povlak, ihned vidíte, kde všude jste už miminko natřeli nebo právě nenatřeli. Navíc je voděodolný! Je bez parfemace, ale jelikož obsahuje rostlinné oleje ze slunečnice a z kokosu, tak z něj jemňounce kokos cítím. Je hutnější, ale vcelku hezky se roztírá :)

Cena: 349,- Kč/50 ml


Tělo

Ostatní části těla chráníme pomocí tělového mléka s SPF 30. Má ty stejné výhody, jako krém na obličej, ale je trošičku méně hutný a má nižší ochranný filtr.

Cena: 549,- Kč/150 ml


Po opalování

Miušku jsme zatím tímto mlékem nenatírali, protože ji záměrně a dlouho sluníčku nevystavujeme, ale máme ho v zásobě. Zatím ho používám já sama :) Nááádherně voní, rychle se vstřebává a pokožku po slunění hezky zchladí a zklidní. 

Cena: 399,- Kč/200 ml

Doplnění .... mám informaci, že by se mléko po opalování na děti nemělo používat, jednak, jak píšu výše, miminka by se neměla vystavovat sluníčku a jednak tím, že obsahuje aloe vera a vytváří tak chladivý efekt, není pro miminka vhodný. Takže pokud přece jen miminko sluníčku vystavíte, tak ho natřete měsíčkovým olejem nebo krémem Weledy, nebo samozřejmě jiným krémem, který máte vyzkoušený a běžně používáte :)


Weleda má i opalovací péči pro dospělé. Také s minerálními UV filtry, které zanechávají bílý film a odráží tak slunce. Tento efekt nevyhledávám, takže pro sebe používám své osvědčené olejové přípravky z lékárny :)





2 komentáře: