čtvrtek 20. července 2017

Má aktuální péče o pleť

Ahoj,

po nějaké době tu mám slibovaný upgrade mé péče o pleť. Jak už jsem v článcích o těhotenství zmínila, pleť se mi hodně změnila a kupodivu zlepšila. Pupínky téměř vymizely a ani se mi pleť už tolik nemastí. Samozřejmě se mi občas nějaký pupínek objeví a stále mám na pleti trošku flíčky, jelikož jsem hodně dlouhou dobu na akné trpěla, ale je to neskutečný rozdíl. 

Abych to dlouho neokecávala, tak hned začnu prvním krokem mé večerní péče o pleť. Nejprve si pleť očistím micelární vodou, momentálně jsem si oblíbila micelárku od Avéne z řady Cleanance (na mastnou a problematickou pleť), kupovala jsem ji v akci 1+1 za 429,- Kč a v každé lahvičce je 400 ml, takže to vyjde skoro stejně, jako když je v akci 1+1 500 ml Bioderma, od které miluji tu zelenou z řady Sébium. Líbí se mi i její dávkování, že nemusíte nic šroubovat nebo víčko odklápět, protože, když jsou ty odklápěcí víčka, tak mi tam vždycky ten produkt vyteče a pak to kape všude, děs!!!



Na dočištění pleti používám gely. Mám tu momentálně dva a střídám je podle toho, v jakém stavu moje pleť právě je :-D Když se objeví nějaký pupínek, použiji ten od Avéne, opět z řady Cleanance a pokud pleť vypadá v pohodě, použiji růžový micelární gel od Garnier. Cestovní balení gelu od Avéne jsem dostala k objednávce micelárky a krémů na Dr. Maxovi. Občas tam mají, že když koupíte nad určitou částku produkty Avéne, dostanete nějaké cestovní balení zdarma, např. tento gel nebo sprchový gel apod.




Spolu s tímto gelem používám buď čistící kartáček od Remingtonu nebo houbičku Calypso. Houbičkou se čistím každý den a párkrát do týdne použiji kartáček. Sice tam mám nástavec pro citlivou pleť, ale i tak tu pleť nechci až tak dráždit :)




Po dočištění gelem použiji tonikum... no tonikum :-D Vyzkoušela jsem několik tonik, ale žádné podle mě nebylo tak dobré, jako Jarischovka .. takže jsem se opět vrátila k ní. Koupíte ji v lékárně a toto balení vyjde na cca 70,- Kč!



Po vyčištění a tonizování pleti přichází na řadu krém. Tady mám opět dvě varianty, pokud je pleť špatná, tak použiji krém od Essenté na problematickou pleť a pokud pleť vypadá hezky a potřebuje jen hydratovat, použiji krém od Manufaktury z řady Sedmikráska. O žádném z nich se nemusím rozepisovat, protože na blogu máte recenze každého z nich z dřívějška :) 



Těsně před spaním si ještě na pleť nanesu dva produkty, oba jsou od Manufaktury. Jeden opět znáte a je z řady Sedmikráska a druhý je poměrně nedávnou novinkou. Pleťový olej tedy nebudu představovat a můžete si o něm přečíst zde. Co ale musím zmínit, tak je anti-aging sérum na dekolt a krk. Samozřejmě se dá použít i na obličej, ale tam já nanáším olejíček a proto ho používám především na krk. I když vůni růží u většiny produktů nemusím, tak musím říct, že tato vůně je naprosto božská! Navíc miluju dávkování pipetkou, takže to je další jeho plus. Má krásně roztíratelnou konzistenci a hlavně po použití nelepíte, takže značka ideál. Výsledky hodnotit zatím nemůžu, ale já to spíš beru jako prevenci proti stárnutí :)


To by byla tedy moje večerní rutina. Ráno to mám o dost rychlejší, pleť si jen vyčistím gelem a houbičkou, občas si dám i tonikum (Jarischovku) a poté nanesu krém. Teď v létě většinou matující krém od Avéne, opět z řady Cleanance.


Z mé péče o pleť je to vše a já doufám, že vám bude tento souhrn ispirací a napíšete mi, jakou rutinu máte vy :) 

2 komentáře:

  1. Mě zaujala ta Manufaktura :-)Určitě bych časem ráda zkusila .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je skvělá :) Sedmikrásková řada je za mě nejpovedenější, ať už péče o tělo nebo o pleť!

      Vymazat