středa 5. října 2016

Recenze: Podkladová báze smooth miracle primer od Max Factor

Ahoj,

dnešní recenze se bude týkat poměrně nedávné novinky - podkladové báze smooth miracle primer od Max Factor. Už dlouho hledám pro moji pleť vhodnou podkladovou bázi a tak mi tato novinka přišla vhod.


Báze slibuje okamžité vyhlazení pleti a tím následnou snadnou a bezchybnou aplikaci make-upu. Pleť má pak působit zdravě, mladistvě a bez výrazných nedokonalostí. Primer obsahuje totiž jemné částečky silikonových elastomerů, které vyplní nerovný povrch pleti a opticky rozostří vrásky a jiné nedokonalosti. Navíc obsahuje hydratační složky jako glycerin, naicin amid a N-acetylglukosamin.

Teď už k mým dojmům. Jako obvykle začnu balením. Je jednoduché, bílo zlaté, elegantní, přesně tak, jak to mám ráda :) Navíc obsahuje pumpičku - značka ideál :)


Má 30 ml a jeho běžná cena je 494,- Kč. Cena mi už tak ideální nepřipadá, na to, že je to drogerková značka, ale pokud by cena odpovídala funkci, tak proč ne :)


Konzistencí mi připomíná hydratační krém. Je bílá, hutnější a hezky se roztírá. Žádnou parfemaci z ní necítím.

Pokud mě nečtete a nesledujete pravidelně, raději připomínám, že mám mastnou, nedokonalou, pórovitou pleť s akné. Takže od báze očekávám, že pleť hezky zmatní, nedokonalosti lehce vyrovná a zamaskuje tak, aby make-up nikam nezalézal, neflekatěl a prostě, aby i ta nedokonalá pleť vypadala v rámci možností pěkně.

Trošku jsem se hydratační funkce bála, protože to nesplňuje můj požadavek na zmatnění pleti, ale samozřejmě i mastná pleť potřebuje hydratovat, takže vždy, když jsem plánovala aplikovat tuto bázi, jsem si pod ni nedávala denní krém. Takže na moji pleť fungovala báze nejen jako podklad pod make-up, ale také jako denní krém, protože hydratační účinek je opravdu znatelný. Pleť je po použití krásně vyživená a projasněná.

S vyhlazujícím účinkem, který slibuje, to vypadá podstatně hůř. Nepřijde mi, že by báze vyplňovala nedokonalosti, nevidím vlastně žádný rozdíl, když nanesu tuto bázi nebo jen klasický hydratační krém.

Celkově bázi hodnotím spíše neutrálně, jelikož si myslím, že v zimě ji hodně využiji pro její hydratační funkci, ale určitě si ji už sama nepořídím. Beru ji jako super podklad pod make-up, ale ne jako bázi, která by měla prodloužit výdrž make-upu na pleti. Když jsem ji zkoušela bez nanesení fixačního spreje na závěr líčení, make-up se mi po pár hodinách začal ztrácet a flekatět.
Každopádně bude určitě vhodnější pro majitelky normální a nebo suché pleti, na které se bude chovat zase úplně jinak :)




2 komentáře:

  1. Hm, koukám, že to vidíme hodně podobně.. A to ty ji dokážeš asi zkritizovat či pochválit více, přeci jen já mám tu pleť trošku méně náročnou, ale jak vidím, aj tak to není žádný zázrak no. Škoda. Ale tak určitě je možné, že někomu udělá pěkný podklad, každá máme tu pleť prostě jinou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě :) Hanča z Pelican Beauty si ji chválila.. a to má taky mastnou pleť jako já ... kosmetika je prostě strašně individuální, přesně jak říkáš ...

      Vymazat