čtvrtek 11. srpna 2016

Oblíbenci na pleť, aneb, jak zakrýt nedokonalosti

Ahoj :)

občas mi píšete, jak mám krásnou pleť a co na ni používám. Vždycky vykulím oči, protože momentálně pleť opravdu krásnou nemám :( bohužel...

Říkala jsem si ale, že Vám dám tipy, jak krásné pleti docílit, i když zrovna dokonalá není...


To, co vidíte na fotce výše, jsou momentálně moji největší a nejmilovanější pomocníci. Ještě jsem tam možná měla dát i transparentní sypký pudr od Mary Kay, ale na ten kdyžtak mrkněte do článku o konturování

Ráno vždycky začínám vyčištěním pleti pomocí gelu na problematickou pleť od Mixy, pak nanesu hydratační krém Cleanance Expert od Avéne a pak už dávám nějakou bázi. Momentálně hledám nějakou skvělou, co si z ní sednu na zadek, ale zatím se to žádné nepodařilo :( Pokud byste tedy věděli o nějaké super matující bázi, co zároveň trošku stáhne póry, tak šup sem s ní! :)

Po nanesení báze zarudlá místa zakamufluji zeleným korektorem od Max Factor. Je nádherně krémový, ale zároveň není mastný. Skvěle se nanáší i roztírá. Tento korektor zarudlá místa krásně zneutralizuje a pak si už vklidu můžete nanášet lehký make-up, např. od Mary Kay.



Vlastním matující verzi tohoto make-upu a taky jste už o něm mohli slyšet v konturovacím videu nebo číst opět ve výše zmiňovaném článku o konturování. Je opravdu lehoučký, krásně pleť sjednotí, zmatní a nemám mu co vytknout. Mám ráda pleť make-upem jen sjednotit a nedokonalosti pak zakrýt korektorem. 


Občas, když potřebuji pleť sjednotit více, do tohoto make-upu přimíchávám i trošku make-upu od Clinique, který je naopak hodně krycí.


Po sjednocení pleti přichází na řadu zakrývání nedokonalostí a na to si beru dva pomocníky. Oba jsou od Catrice a jeden z nich je především na kruhy pod očima - hodně zmiňovaný a všemi blogerkami opěvovaný - Catrice Liquid Camouflage. Je krásně krémový, vysoce krycí a pomocí "leskového" aplikátoru se velmi dobře nanáší.




Druhý korektor je kalíškový Catrice camouflage cream a ten používám už strašně dlouho. Mám asi třetí balení a zatím mě žádný jiný nepřesvědčil natolik, abych ho za něj vyměnila. Kalíšový používám na zakrytí pupínků a musím říct, že krytí je naprosto fantastické.



Po aplikaci všech těchto pomocníku celé dílo zapudruji, obličej lehce vykonturuji, nanesu tvářenku a pleť mám hotovou :)

Co říkáte na tyto tipy? Máte nějaké stejné oblíbence?

11 komentářů:

  1. O Catrice Liquid Camouflage jsem hodně četla, ale nikdy jsem neměla to štěstí na něj narazit v obchodě. Až nedávno. Už chápu, co na něm všichni mají. Je skvelý a perfektně kryje! Spolu s Rimmel - Match Perfection patří k mým nejoblíbenějším. Kalíškový Catrice korektor jsem zkoušela jednou - na zakrytí obrovské modřiny přes půlku nohy, když jsem šla na zkoušku. A fakt jsem jako zírala, že umí zázraky:)

    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Catrice je na korektory prostě machr :) já ten tekutý koupila taky až nedávno, nebyl nikde k sehnání a jsem ráda, že často brouzdám v drogerkách a měla jsem to štěstí na něj narazit :)

      Vymazat
  2. Catrice tekutý Camouflage mám taky moc ráda, za mě je to zatím nejlepší korektor, který jsem kdy měla. Dneska jsem z něj vyškrábala poslední zbytečky, ale rozhodně si v budoucnu pořídím další balení. Za pár korun dělá opravdu hodně muziky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. za mě asi taky nejlepší... každopádně snad budeš mít štěstí při shánění nového balení :)

      Vymazat
  3. Ten Catrice Camouflage už musím konečně vyzkoušet! já mám problematickou ke sklonem k červenání, takže všechny ty věcičky se mi hodí, ačkoliv ten make-up od MK mi vůbec nesedl. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, jsou to skvělí pomocníci :) ... s tím make-upem od MK jsem si myslela, že to budu mít stejně, že mi sedět nebude, ale je opravdu skvělý :)

      Vymazat
  4. Z těchto produktů mám vyzkoušenou jen Catrice, tekutý mi vyhovuje víc, už mám 3 balení :D Ted jsem zase chvíli přestoupila na Fit me :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fit me jsem měla jednou v ruce a pak jsem ho dala zpátky do regálu, ani nevím proč :-D a který Ti vyhovuje víc?

      Vymazat
  5. Můj velký oblíbenec je teď kalíškový korektor Catrice a make-up od Clinique :)

    Manufaktura | Pleťový olejový elixír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vůbec se nedivím :) na kalíškový Catrice asi dlouho žádný nebude mít...

      Vymazat
  6. Hezký večer, je fajn mít různé tipy. Ráda čtu různé recenze a články. Koukněte se sem: http://www.misshablog.cz/2016/08/boj-s-rozsirenymi-pory-za-pomoci-rady.html. Třeba se vám nějaký článek zalíbí.

    OdpovědětVymazat