neděle 8. dubna 2018

Stop nadměrnému pocení?

Nikdy jsem neměla problém s pocením ... až do porodu... První dny po porodu jsem si říkala, jasně, to jsou hormony, to se srovná. Trošku srovnalo, ale stále to nebylo to, na co jsem byla zvyklá. Proto jsem chtěla vyzkoušet něco opravdu účinného a v tu chvíli mi přišla nabídka vyzkoušet revoluci v boji s nadměrným pocením. Samozřejmě jsem nabídku s radostí přijala. 

IXAL je antiperspirant v roll-onu, který má snižovat nadměrné pocení a přitom nijak neblokovat potní žlázy. Navíc neobsahuje hliník. Je výjimečný v tom, že obsahuje účinnou látku F.A.G.®, která je vyrobena z aktivních mastných kyselin, které dokážou biologicky snížit abnormální pocení. 

Ze začátku se musí přípravek používat 3x denně a postupně se snižuje počet aplikací.






Antiperspirant má krémovou konzistenci a je mírně parfémovaný. Krémová konzistence má být zároveň hydratační, jelikož obsahuje olivový olej, kakaové máslo a lněná semínka. Bohužel ale díky tomuto výživnému složení se hůře a pomaleji vstřebává. 

Přípravek jsme zkoušeli s manželem oba (samozřejmě každý svůj :-D). Manžel si ho oblíbil o dost více než já. Skvěle mu fungoval jednak proti pocení a jednak eliminoval zápach. Jediné, co mu vytýkal bylo horší vstřebávání. Musel dlouho čekat, než se alespoň trošku vstřebá a i tak neměl podpaží úplně suché. 

U mě byla funkčnost o dost horší. Nejen, že jsem se nepřestala potit, i když jsem neměla žádnou fyzickou námahu, ale co bylo neúnosné, že jsem začala sama sebe cítit. Bože, to se mi snad nikdy nestalo i bez použití antiperspirantu nebo deodorantu. Myslela jsem si, že je to ze začátku používání normální, než se vše srovná, ale bohužel.. vydržela jsem ho používat opravdu hodně dlouho. Pocení se snížilo, ale to, že jsem sama sebe cítila, ne, takže za mě je tento přípravek naprostý propadák. Testovala jsem ho 3 měsíce v kuse, pak jsem si dala pauzu a nyní se k němu vrátila, abych zkusila, zda to nebylo hormony, ale žádná změna se nekonala. 

Mrzí mě to. Na přípravek jsme se hodně těšila a doufala, že díky mému testování pomůžu někomu, kdo má problémy s pocením a nic mu nepomáhá, ale bohužel doporučit ho nemůžu.

3 komentáře:

  1. Jee, tak to je škoda:(. Ale tak někde musí existovat něco účinného:D. Super recenze!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to sakra dobře, když jsem měla kdysi problémy s pocením používala jsem Driclor, ano hroznej driák ale použila jsem ho asi 2 měsíce a od té doby klid

    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj. Můj přítel se také dost potí. Mně to tedy moc nevadí, ale jeho to dost trápí. Nevíme, čím to je, nemá žádné zdravotní problémy, to jsme řešili už i doktora. Co mu hodně pomáhá je, kupovat si oblečení z kvalitní bavlny. Dost často mu oblečení kupuji tady, na tomto eshop second handu.

    OdpovědětVymazat