středa 15. června 2016

Recenze: Marulový olej Sefiros

Ahoj,

myslím, že jste už u mnoha blogerek zaznamenali značku Sefiros, kterou je možné zakoupit na e-shopu vivantis.cz nebo na její beauty "odnoži" krasa.cz. 

U mě jste už mohli vidět recenzi na štětec na make-up od této značky a dneska se podíváme na pečující kosmetiku, konkrétně na marulový olej. Pro ty z vás, které jste o něm ještě neslyšely, tak se jedná o 100% přírodní marulový olej, který se vyrábí z jadérek plodů marulového stromu rostoucího v Africe. Africké ženy tento přírodní zázrak používají už řadu let, jelikož má naprosto všestranné použití a viditelné účinky. 

Marulový olej lze používat na:
  • pleť
  • vlasy
  • nehty
  • nehtovou kůžičku
  • masáže
  • podrážděnou pokožku po opalování


Olej zakoupíte ve skleněném 30 ml balení s kapátkem. Kapátko mi přijde pro tento typ přípravku velmi praktické, jelikož nepotřebujete nanášet velké množství, stačí vždy jen pár kapek. Balení bych tedy hodnotila velmi kladně, až na přebal. Moc se mi nelíbí nálepka, která je na lahvičce, přijde mi trošku jak z jiného století, na mé lahvičce je navíc to písmo takové neostré, ale to je zase jen můj pohled, navíc je stejně nejdůležitější obsah :)


Když bych se zaměřila nejprve na pleť, tak je skvělé, že je vhodný pro všechny typy pleti, i pro smíšenou a mastnou! Já jsem, bohužel, majitelka mastné pleti, takže pro ty z vás, které jste na tom stejně a bojíte se používání oleje na obličej, jako já donedávna, bude tato recenze určitě užitečná :) Na celý obličej většinou použiji 2-3 kapky oleje a rozetřu do ztracena. Po nanesení není pleť hned mastná, jak by se mohlo zdát, ale je spíš taková projasněná. Samozřejmě po nějaké době se začnu lesknout, ale to se lesknu po každém přípravku, takže to bych nepřisuzovala jen tomuto oleji. Olej používám vždy večer, takže mi nevadí, že se lesknu, hlavně, že pleti to prospívá :)

A to, že jí prospívá jsem usoudila ze vzhledu pleti po ránu. Pleť je nádherně hydratovaná, vyživená a projasněná. Přijde mi i na omak taková jemnější a zdravější. Navíc neuscpává póry, z čehož jsem měla největší strach (ani nevím proč :-D). Takže pro ty z vás, které se bojíte "olejovat" už tak mastnou pleť, tak se toho vůbec nebojte, vstřebává se opravdu velmi rychle a pokud to máte stejně jako já, tak máte ráno pleť lesklou po použití jakéhokoliv přípravku, takže je vlastně jedno, co použijete.

Navíc si myslím, že je to právě ten přípravek, který, když budete používat dlouhodobě, tak předejdete předčasnému stárnutí pleti, jelikož pleť opravdu vyživuje, vyhlazuje a vypíná.

Olej jsem zkusila použít i na konečky vlasů, jelikož mám vlasy od přírody velmi suché, navíc si je často žehlím, takže jim vůbec nepomáhám. Přijde mi, že na vlasy bude také skvělý, ale tomu ještě nechám nějaký ten čas.

Často, když si dělám manikúru, tak si olejem přejedu i okolí nehtů a musím říct, že to je taky pecka. Má opravdu všestranné použití a navíc není drahý. Běžně ho seženete za 349,- Kč a nedávno byl dokonce v akci za 299,- Kč. Celkově mě velmi mile překvapil a vřele ho doporučuji všem z vás. Už teď vím, že to není moje poslední balení :)

Co na něj říkáte? Používáte oleje na pleť? :)


12 komentářů:

  1. Jsem taky vlastníkem tohoto oleje.Na pleť používám jen oleje a to od Sallosu a tenhle.Rozdíl mezi nimi nevidím,ale obě značky jsou dobré a obě mají kapátka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám olej poprvé, takže nemůžu srovnávat, ale tento je opravdu báječný :)

      Vymazat
  2. Jojo oleje pouzivam :). Libi se mi Tvoje recenze, akorat se nelibi me penezence, protoze jak na nej slysim jen chvalu uz jsem nalomena na koupi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to mám radost, že se Ti líbí :) každopádně myslím, že olejíček vydrží na dlouho a když se vychytá akce, tak není až tak drahý :)

      Vymazat
  3. Oleje miluju a tenhle nevypadá špatně! Zkoušela jsem od této značky tělové mléko a štětec a obojí je parádní! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hnedka musím mrknout, jaké přesně jsi zkoušela :) Plánuji si pořídit ještě nějaké Sefiros štětce a láká mě i ta tělovka...

      Vymazat
  4. Olejíčky mám moc ráda a tento neznám a pokud je tedy vhodný i pro mastnou pleť, tak jej určitě vyzkouším :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě :) jak říkám, samozřejmě mám ráno tu pleť lesklou, ale zároveň dokonale vyživenou, takže mi to vůbec nevadí, stejně si ji hned po vyhrabání se z postele jdu očistit :)

      Vymazat
  5. Obličejové oleje mám moc ráda. Marulový olej jsem zvažovala, protože obsahuje i přirozený SPF. Nakonec jsem nekoupila, protože mám velké zásoby :-) Nicméně je na mém wishlistu
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem zvědavá, co na něj řekneš v porovnání s ostatními až si ho někdy pořídíš :)

      Vymazat
  6. Oleje mám moc rada a tento by som rada vyskúšala :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, myslím, že budeš spokojená :)

      Vymazat