úterý 23. února 2016

Recenze: A-Derma Phys-AC fyziologická péče pro aknózní pleť

Ahoj,

dneska tu mám opět článek o mé péči o pleť. Jak už víte, tak poslední dobou jsem používala řadu Cleanance od značky Avéne, která mi neskutečně vyhovovala, ale to bych nebyla já, kdybych nechtěla vyzkoušet zase něco jiného :)

Na portálu blogerky.cz probíhala výzva se značkou A-Derma o produkty z nové řady pro aknózní pleť, tudíž jsem se hned do výzvy přihlásila. Měla jsem to štěstí a byla jsem vybrána mezi 10 testujících blogerek. 

Byly mi zaslány 2 proudukty z řady Phys-AC pro aknózní pleť a to micelární voda a krém Global. 


Základní myšlenkou této nové řady je spojení aktivních látek, které působí proti vzniku nedokonalostí a hydratace. Většina přípravků bojujících proti nadměrné tvorbě mazu, akné a černým tečkám pleť zároveň vysušuje a tím pádem je léčba přerušována. Vynechávají se tyto léčivé přípravky a nahrazují se hydratačními přípravky proti vysušeným místům. Léčba tedy není řádně dokončena.

Přípravky řady Phys-AC obsahují nejen aktivní látky, ale zároveň i extrakt z výhonků ovsa Rhealba, který zajišťuje hydrataci a zklidnění pokožky. Tento druh ovsa objevili vědci laboratoří A-Derma a jako jediní ho i pěstují.

(Zdroj: www.aderma.cz )

Micelární voda

Stejně, jako celá řada Phys-AC, i micelárka má spojovat účinnost s hydratací. Má pleť krásně vyčistit, zmatnit, ale zároveň ji nevysušovat.



Musím potvrdit, že make-up bez problému odstraní, pokožku zklidní a pleť není po použití vůbec vysušená. Navíc oceňuji nádhernou jemnou vůni. Nějaké velké zmatnění ale nemůžu potvrdit. Každopádně mi velice vyhovuje a určitě to není moje poslední micelárka z této řady :) Chtěla bych vyzkoušet i pěnivý gel Phys-AC, jelikož jak víte, tak čistící gely používám hodně ráda.

Velikost: 200 ml
Doporučená cena: 349,- Kč


Krém Phys-AC Global

Sice píšu krém, ale konzistencí je to spíš takový gel-krém, který je ale zároveň např. oproti Avéne Cleanance Expert o dost hutnější. Obsahuje hned několik aktivních látek bojujících proti všem typum akné:

  • Sebolia reguluje tvorbu mazu,
  • výhonky ovsa Rhealba zklidňují projevy akné,
  • Zincol působí proti podráždění,
  • AHA a BHA kyseliny mají kyselé pH a působí karatolyticky (zmekčují rohovou vrstvu pokožky).




Hned po nanesení cítím vždycky mírné pálení na těch podrážděných místech, ale zároveň ta místa nezčervenají, jak bych předpokládala. Po chvíli pálení přestane a pleť je krásně zklidněná, zmatněná a zároveň hydratovaná. Prostě efekt, jaký od tohoto typu přípravku očekávám :)
Musím vyzdvihnout i to, že se dá krásně použít pod make-up, nezačne se drolit tak, jako mi to dělala např. Bioderma (řada Sébium).  

Oproti micelárce ale vůně už tak valná není :-D Když jsem ho použila poprvé, tak mi dokonce i smrděl... pak jsem si na tu ZVLÁŠTNÍ vůni zvykla a kvůli tomu skvělému účinku to zkousnu :) 

Už teď vím, že stejně jako micelárka Phys-AC, není balení tohoto krému moje poslední a můžu všem, které máte stejný typ pleti jako já, VŘELE DOPORUČIT :)

Velikost: 40 ml
Doporučená cena: 379,- Kč

Co na tuto novinku říkáte? Už jste od značky A-Derma nějaký přípravek vyzkoušely? :)

10 komentářů:

  1. Téééda budu muset po obou produktech mrknout :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek :) Oba produkty vypadají skvěle, především na ten krém budu muset kouknout!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :) jsou skvělé, musím mrknout i na ten čistící gel :)

      Vymazat
  3. Skvělé produkty.Já bych potřebovala produkt působící proti začervenání a mastné pleti a trochu levnější.:) Nevíte o něčem? :)Budu ráda za každou radu nebo doporučení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel :( já s levnými produkty nemám dobré zkušenosti. Zkoušela jsem např. Ziaju, ale ta mi vůbec nevyhovovala, stejně jako levné produkty z drogerie typu Garnier atd... Možná bych se zkusila mrknout po značce Ryor, kterou si hodně ženských chválí a není z nejdražších, ale já sama s ní zkušenost nemám.

      Vymazat
    2. Děkuju moc :) a všechno nejlepší, hodně zdraví a hodně úžasných objevů ve světě kosmetiky. (já jsem měla narozeniny 26.2 :D)

      Vymazat
    3. děkuju moc :) a rovnou se přidávám a zpětně také přeji všechno nejlepší k narozeninám :)

      Vymazat
  4. Já si oblíbila především tu micelárku, ta je vážně parádní. Ale u péče mě zklamal obsažený silikon, takže ji používám jen jako bázi pod makeup, to ale dělá skvěle. :-)
    Fairychain

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, toho silikonu jsem si taky všimla, ale zatím mé pleti nevadí, tak uvidíme, co bude dál :) každopádně máš pravdu, micelárka je fakt boží! :)

      Vymazat