čtvrtek 7. ledna 2016

Deodoranty Weleda

Krásný večer,

dnes tu pro Vás mám opět recenzi a tentokrát se bude týkat deodorantů od Weledy. Objevila jsem je poměrně nedávno a jelikož jsem o nich nikde nečetla, tak jsem je samozřejmě chtěla vyzkoušet. Mám všechny tři varianty a to s vůní růží, šalvěje a citrusů. 


Deodoranty jsou v krásných bytelných skleněných lahvičkách s rozprašovačem. Jsou k dostání buď ve 30 ml balení, 100 ml balení nebo jako 200 ml náplň. 

Deodorant znamená, že nezamezuje pocení jako antiperspirant, pouze tlumí zápach (jen tak pro jistotu, že se v tom někdo ztrácíte stejně jako já :) )



Ceny dle oficiálního eshopu Weleda (www.weleda.cz)
30 ml 169,- Kč
100 ml 299,- Kč
200 ml náplň 499,- 

Jak asi víte, tak Weleda je přírodní kosmetika a jejich vůně jsou velmi specifické - nechemické a  výrazné a tím pádem také nemusí vonět každému, jak už jsem zmiňovala ve videích atd...


Konečně se dostávám k mému pohledu na ně... každý z deodorantů používám při jiné příležitosti. Růžový většinou večer po vykoupání, když se chystám do postele, je takový příjemně uklidňující. Šalvějový vždy, když mám chuť na něco výrazného, bylinkového a přiznám se, že ho používám nejméně ze všech.
Nejvíce jsem si ale oblíbila citrusový deodorant, jelikož je úžasně svěží! Cítím v něm především mandarinky, které naprosto zbožňuji :) Používám ho nejčastěji ráno na to, abych se krásně probudila a celkově se jím dobře naladila do nového dne. 

No a teď k účinku... Jak jsem už psala výše, nezabraňuje pocení (šalvějový tedy prý trošičku ano), ale spíše zabraňuje nepříjemnému zápachu. Jelikož jsem člověk, který se celkově moc nepotí, tak moje hodnocení berte, prosím, s rezervou :) Deodoranty používám až po nanesení antiperspirantu (nejlépe bez parfemace) a spíše ho beru jako takovu příjemnou voňavou toaletní vodu. Na těle vydrží vonět tak třičtvrtě hodinky až hodinu. Pokožku vůbec nedráždí, takže se nemusíte bát nějakého začervenání nebo svědění ... 

Doporučovala bych je lidem, kteří mají rádi přírodní kosmetiku, chtějí se něčím příjemným osvěžit a neočekávají od toho nějaké zázraky v podobě suché pokožky v podpaží, úplnému zabránění zápachu atd :)

Co na ně říkáte, dámy? :) Všimly jste si jich už někdy v dm, nebo na internetu? Zkoušely jste nějaký z nich? :)

13 komentářů:

  1. Vůbec jsem netušila, že má Weleda v nabídce i něco jako deodoranty. Ty vůně by každopádně mohly být super, zvlášť ta šalvěj mě hodně zajímá. A moc chválím nové logo, je krásné! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě, já taky ne :) teď mají i parfémy a ty by mohly být taky super, především to grenade - opět svěží (pomeranč, něco jako mango a vanilka)
      Děkuju moc :) vyřídím manželovi, dal si na něm záležet ...

      Vymazat
    2. Grenade je hodně jemné, a výdrž vůně je velice slabá řekla bych za ty peníze mizerná :( bohužel

      Vymazat
    3. Já mám Grenade i Agrume a za tu cenu (na www.weleda.cz aktuálně za 579Kč) mi přijdou super. Grenade je jemnější a sladší, ta Agrume je mnohem výraznější, je víc citrusová a přijde mi, že vydrží i dýl. Já je střídám podle nálady :-)

      Vymazat
    4. nooo, tak teď už zase víc přemýšlím o té Argume, na jaro/léto by mohla být opravdu super :)

      Vymazat
  2. S deodoranty zkusenost nemam, ale mam od Weledy parfem s ruzi a s tim jsem spokojena, takze deodoranty by taky nemusely byt spatne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jéé, tak to ráda slyším, o parfémku právě přemýšlím :) a jak dlouho vydrží vonět?

      Vymazat
  3. Rada by som ich vyskúšala, ale hľadám práve čosi, čo by mi v tie menej náročné dni nahradilo antiperspirant. V tomto prípade by sa mi asi veľmi neosvedčili :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já je právě používám samostatně, když vím, že nikam nepůjdu :) pro mě to stačí, ale je to na každém... každý se potí jinak a je mu příjemného něco jiného :)

      Vymazat
  4. Ahoooj! :-) No já mám citrusový a je úplně super! Krásně voní a používám ho normálně denně do práce, ale i když jdu cvičit. V pohodě vydrží a na rozdíl od normálního deodorantu vůbec nevysušuje (mám dost suchou kůži). Na začátku je krásně cítit po citrónech, ale pak je celkem neutrální, takže se mi ani s parfémem nebije (parfém mám Fun od Desigualu)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viď? :) citrusový je taky můj oblíbenec :) Určitě pro nás, co se málo potíme, tak je vhodný i na celý den např. do práce :) Každopádně souhlasím s tím, že se nebije s parfémem, což je taky velké plus!

      Vymazat
    2. No a teď se musím pochlubit, vzala jsem si ho sebou na takový sportovní welnes víkend (jóga, zumba, aerobik...) Docela dost jsme se tam nadřeli a deodorant nezklamal. Mezi některýma hodinama nebyl ani čas na sprchu, tak jsem se jenom znova nastříkala a v pohodě, vůbec jsem nebyla cítit. No a abych řekla pravdu, já se normálně potím docela dost. Předtím jsem hodně používala niveu a to jsem se kolikrát cítila i přes ni.

      Vymazat
    3. Týjo, tak to musím vyzkoušet také, jsem zvědavá... nikdy jsem ho na velkou zátěž nepoužila.. Každopádně Nivea deodoranty naprosto nesnáším :-D Naopak třeba Dove mám strašně ráda :)

      Vymazat