středa 29. října 2014

Kontaktní čočky z DM (Visiomax)

Ahoj :)

dnes je to přesně měsíc, co jsem si do očí poprvé zkusila dát kontaktní čočky z DM, tudíž vám mohu napsat plnohodnotnou recenzi :) na Facebooku DM jsem četla plno negativních ohlasů, když do sortimentu zařadili kontaktní čočky a příslušenství k nim, já jsem byla naopak hodně ráda, že jsou v DM dostupné. Je to zvláštní, že si jdete do drogerky koupit čočky, to jo, ale pro mě je to ušetření času a i peněz, jak jsem zjistila. Dříve jsem si kupovala kontaktní čočky Air Optix za 523,- Kč přes internetovou "optiku", tudíž jedna čočka vyšla na cca 87,- Kč. Čočka z DM je za 69,- a navíc bývají různé slevy na celé nákupy atd. 

Samozřejmě než si čočky v DM nebo kdekoli jinde koupíte, musíte si zjistit, zda mají stejné parametry, jak ty vaše stávající nebo pokud jste čočky nikdy před tím nenosili, tak je jasné, že si je jen tak nekoupíte na vyzkoušení, ale nejprve si zajdete do optiky a oni vás naučí čočky nandávat a navíc vám dají i balení čoček na vyzkoušení (nebo to tak alespoň bylo před těmi x lety, když jsem na čočky přecházela já :) ).


Čočky jsou tedy měsíční a jsou balené po jedné, což vidím taky jako výhodu, např. kvůli tomu, že komu se neustále mění dioptrie (jako mně), tak nemá doma 5 dalších čoček stejných dioptrií, které buď spotřebuje nebo někomu, kdo má stejné dioptrie, tak daruje (to je ale spíš náhoda bych řekla, když má někdo uplně ty stejné dioptrie).



Prodávají dioptrie od -1,00 do -6,50, tudíž jen čočky na dálku a jen do 6,5 dioptrií, což doufám, že nikdy nepřesáhnu a to nejen kvůli čočkám z DM :-D

No a na závěr tedy jak je hodnotím? Jsou naprosto super. První den jsem měla trošku sušší oči, tak jsem si je prokápla a další dny už uplně v pohodě. Nemám vysušené oči, hezky sedí a nemám sebemenší problém. Takže až vypotřebuju zbytek Air Optix, které mám doma, tak nejspíš uplně přejdu na tyto :)

Jinak jak už jsem psala výše, v DM prodávají i příslušenství ke kontaktním čočkám, především roztoky a o nich jsem už psala zde: Roztok na kontaktní čočky Visiomax .

A co vy? Co říkáte na to, že se dají čočky koupit volně v drogerii? Používáte čočky? Popř. jaké? :)

29 komentářů:

  1. To je super, že ti vyhovují a je skvělé, že je DM prodává, určitě to vyjde lépe pro sloustu lidí :)

    http://lifewithpett.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, jsem za to strašně ráda :)

      Vymazat
    2. Díky! Právě jsem si je koupila, A jsou super. Neměla jsem o nich dříve ani tušení. Takže díky moc za článek!

      Vymazat
    3. To jsem moc ráda, já už mám několikáté balení a neustále si je kupuju dokola :)

      Vymazat
  2. Čočky jsem měla jedno léto, ale já s nima vidím hůř, takže mi je spíš doktorka nedoporučila a sama jsem poznala, že radši budu nosit brýle a uvidím všechno pořádně :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Tyjo, to jsem ještě od nikoho neslyšela :) já zas neumím fungovat s brýlema, štve mě, jak když kouknu mimo brýle, tak nevidím, pořád mi padají z obličeje a celkově jsem ráda za čočky :)

      Vymazat
  3. paráda, že jsi o tom napsala.. já si je kupuju taky.. sedí mi dobře a s tím, že mám stejný problém jaky ty, že s emi stále mění dioptrie, jsem ráda, že kupuji jednu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jaké jsi používala před těmito a kupuješ si v DM i roztoky? :)

      Vymazat
  4. Čočky jsem ještě nepoužívala, ale už dlouho o nich přemýšlím. Brýle na dálku mám sice už šestým rokem, ale pořád mi nějak vadí, takže děkuju za tip! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si zajdi nejprve do optiky :) tam Tě s nimi naučí zacházet, třeba napoprvé jsem si čočky dávala tak na dvacetkrát a teď už samozřejmě očistím, chytnu a dám do oka... a pak uvidíš, které čočky budou pro Tebe vhodné a pak podle parametrů můžeš vybírat třeba tyto :)

      Vymazat
    2. Ja nosim bryle uz par let a chtela jsem taky vyzkouset cocky...kdyz jsem zjistila, ze jsou v DM, tak mi to prislo jako dobra moznost vyzkouset si za levno, jestli moje oci snesou cocky vzhledem k doporuceni, ze jsou tyto cocky dobre. Nikdy driv jsem cocky nemela a proste jsem si dle navodu ty cocky nasadila. Nebyla to sranda ze zacatku, ale zvladla jsem to a cely den jsem o nich nevedela. U optika jsem predtim nebyla, vim, co mam za dioptrie, tak jsem si je rovnou koupila :-) kdyz mi budou i nadale vyhovovat, bude super, kdyz se nebudu muset dale stvat s brylema. Ilca

      Vymazat
  5. Jé tak to je super :) Zatím jsem si jich v DM nevšimla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si jich všimla hned, co do DM přišly, jelikož byly v postranních regálech, ale odvážila jsem se je vyzkoušet až nedávno :)

      Vymazat
  6. Ja používam šošovky už skoro 10 rokov a prevažne Optima FW, tie mi sadli perfektne. Podľa mňa je to fajn, že sa dajú kúpiť už aj v drogérii a pokiaľ aj dobre sadnú, tak je to super. Asi si časom tento nový roztok z DM zadovážim :-)

    http://miskasiska25.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tyjo, já přemýšlím jak dlouho mám čočky já, ale tak 7 let to bude :) ... určitě ho vyzkoušej, je naprosto super a za ty peníze :)

      Vymazat
  7. Super tip, obávám se, že za chvíli budu potřebovat brýle a nebo čočky, takže aspoň vím, jaké vyzkoušet :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě prvně zajdi do optiky a oni Ti poradí a vše vysvětlí a pak třeba můžeš vyzkoušet tyto :)

      Vymazat
  8. Já jsem upřímně moc ráda, že můžu čočky v Dmku koupit a hlavně, že nejsou drahé. Občas se stane, že se člověku čočka poškodí a nemá už náhradní. Takže než by mi došly čočky objednané z internetu, je to skvělá možnost jak nebýt slepá :)

    Spotřebováno - Září 2014

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně :) taky to tak vidím.. prostě zajdeš do drogerky, koupíš jednu nebo dvě čočky a máš vystaráno.. nebo taky se občas nehodí vydat peníze za celé balení naráz (nejsou to malé částky, co si budeme povídat) a takhle se to hezky rozloží :)

      Vymazat
  9. Já je používám už 6 let a mám teda objednané ještě z normálního obchodu na netu softleens ale asi tyhle vyzkouším :)) dobré je i to, že já třeba nemám obě oči stejnou dioptrii takže takhle to můžu mít úplně přesně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já teď taky musím dopoužívat ty svoje, co mám z optiky a pak půjdu zas do těch z DM :)

      Vymazat
  10. veľmi pekný článok :)

    http://novybloggg.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj a tam su iba minusove dioptrie ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, to netuším popravdě :( až budeš mít cestu, tak se tam zastav, mají tam celý stojan s čočkama a příslušenstvím k nim :)

      Vymazat
  12. Ahoj, no ja bych DM moc neverila. Vzdy kupuji specificke veci ve specializovanych obchodech. Co se tyka kontaktnich cocek, tak pouzivam tyto - https://www.nejlevnejsikontaktnicocky.cz/air-optix-night-and-day-aqua-6-cocek-1.html a jsem s nimi maximalne spokojena. Romana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, ty jsem taky nosila :) vyzkoušela jsem jich hodně a teď momentálně používám biofinity a jsou zatím nejlepší ze všech :)

      Vymazat
  13. Ja mam tyto - https://www.najlacnejsiekontaktnesosovky.sk/sk/cooper-vision-avaira-6-cocek.html a mela jsem stesti, ze to jsou teprve druhe cocky, ktere jsem vyzkousela a sednou mi suprove.

    OdpovědětVymazat
  14. Máte někdo zkušenosti i s tím, že vám čočky nesedí? Já jsem je teď skoro čtvrt roku zkoušel a po třech měsících jsem se moc rád vrátil ke klasickým brýlím. A to jsem jich vyzkoušel několik, různé gely a každý týden to konzultoval s optikem i oftalmologem. Nakonec jsme se právě shodli na tom, že čočky pro mě holt asi nejsou.

    OdpovědětVymazat