pátek 5. ledna 2018

Boj s ucpanými póry - maska Mary Kay Clear Proof a mýdlo Caolion ze Sephory

Trošku pozdě, ale přeci - přeji všem úspěšný rok 2018 :)

První článek letošního roku věnuji péči o pleť a boji s ucpanými póry. Přijde mi totiž, že je to věčné téma většiny z nás. Moje tedy rozhodně! 

Četla jsem plno výborných ohlasů na čistící pleťové mýdlo ze Sephory, tak jsem si miniaturu objednala a říkala si, že zkusím něco nového a uvidí se... Popravdě jsem čekala, jako od každého mýdla nebo gelu, že vyčistí, ale zrovna s mou pletí neudělá nic převratného:) Proto jsem ho ani nevyfotila, když bylo nové, ale až teď, kdy mám cca půlku vypotřebovanou :-D 

Abych vám ho trošku představila, tak je to 100% přírodní, ručně vyráběné mýdlo, které má pleť důkladně čistit a redukovat rozšířené póry. Nalákalo mě především i pro jeho skvělé složky jako jsou:  dřevěné uhlí, kakao a perlivá voda. Dále obsahuje i kyselinu hyaluronovou, kokosový olej, olivový olej a bambucké máslo a tím pádem jsem si říkala, že i když pleť vyčistí, neměla by být vysušená.

Mýdlem si pleť umývám ráno i večer po odlíčení. Hned po prvním umytí jsem viděla výsledek. Pleť byla tak vyčištěná, až vrzala, ale na druhou stranu nebyla vůbec vysušená a napnutá! Prostě pecka. 

cena: 150,- Kč/25g nebo 390,- Kč/100g





Druhý produkt, který mě nalákal díky skvělým ohlasům, je hloubkově čistící maska s aktivním uhlím od Mary Kay z řady Clear Proof. Aktivní uhlí působí jako magnet na ucpané póry a tím pádem by měla pleť vypadat ihned čistší. Navíc díky jílovým složkám, kaolínu a betonitu by měla být pleť po použití matnější. Maska do sebe totiž přebytečnou mastnotu vsákne. Po prvním použití jsem si nebyla jistá, jestli je maska taková pecka, jak všichni hlásají, ale to bych nebyla já, kdybych si udělala názor jen po jednom použití. Masku jsem začala nanášet dvakrát týdně a samozřejmě jsem si před nanesením vždycky obličej vyčistila mýdlem. Zhruba po měsíci vidím neskutečné výsledky. Černých teček je míň, póry nejsou tak rozšířené a přijde mi, že mám pleť i více sjednocenou - červené flíčky po akné nejsou tak viditelné. 

Cena: 650,- Kč/114g




Pokud máte problémy s černými tečkami a mastnou pletí, určitě tuto kombinaci vyzkoušejte a hlavně vytrvejte. Hodně ženských říká, že vidí výsledky po jednom použití masky, ale já jsem to tak neměla, začala jsem výsledky pozorovat až nejdříve za 14 dní (4x použití masky) a pořádné výsledky vidím až po více než měsíci pravidelného používání :) 

4 komentáře:

  1. To mýdlo jsem měla a je vážně super :) Teď jsem vyzkoušela mýdlo a pěnu od Sebamed na něčí doporučení a myslím, že to stojí za vyzkoušení :) za tu cenu je to taky fajn ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sebamed? Tu značku mám hodně ráda, takže určitě mrknu! :) děkuji za tip

      Vymazat
  2. Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:)

    OdpovědětVymazat