úterý 13. června 2017

Ze soukromí: Výběr jména a pohlaví miminka

Ahoj,

hodně se mě ptáte, jakého pohlaví bude náš malý drobeček, ale já jsem se stále bála, že to nějak zakřiknu, tak jsem si počkala, až mi to asi po pátý potvrdí paní doktorka :-D No a minulé pondělí mi to zřetelně ukázala, dokonce na 3D ultrazvuku, abych měla jistotu a tak jsem tu konečně s tímto článkem :)

Abych ale nepředbíhala, tak začnu tím, jak jsme vybírali jména. Už od malička jsem si své panenky pojmenovávala Natálka nebo Nikolka a proto, když jsme se kdysi s manželem začali bavit o jménech (v době, kdy jsme o miminku ještě ani neuvažovali), tak padla pro holčičku tato dvě jména. S manželem jsme se shodli na jménu Nicol a v záloze jsme si nechávali Natálku. Jenže tím, že jsme z naší rodiny téměř nejmladší (mladší je už jen můj brácha), tak se našim příbuzným začala rodit miminka a co nenastalo. Manželova sestra pojmenovala jejich dceru Nikola a můj bratranec má malou Natali. Takže můj "sen" z dětství padl a pomaličku jsme se začali bavit o dalších jménech. Bohužel ono je strašně moc krásných dívčích jmen, ale vždycky, když jsme nějaké vyslovili, tak jsme si pod tím představili nějakou osobu z našeho okolí a pak se nám už přestalo líbit :-D ... aleeee... přece jen jedno jméno nám utkvělo v paměti a jak jsme o něm začali uvažovat, tak jsme na ně stále někde naráželi - reklama na internetu - dětské oblečení s vyšitým tímto jménem, nebo jsme si pustili film a tam se  takto jmenovala hlavní hrdinka a stále něco, tak jsme si říkali, že je to osud a hlavně, jak jsme ho stále někde vídali, tak se nám začalo strašně líbit a věděli jsme, že je to ono! No ale už to okecávám dlouho :-D Pro holčičku jsme vybrali jméno Mia <3 

U chlapečka to bylo o dost snazší. Nějak nás neuchvátily trendy jako Samuel, Sebastian, Tadeáš apod., ale já jsem navrhovala pouze dvě jména, která se mi opravdu líbí a hodí se mi k našemu příjmení. První z těchto jmen je Marek a druhé Filip. Manžel ihned Marka vyřadil :-D a Filip se mu líbil stejně, jako mně, takže jsme měli jasno. Navíc se mi líbil i pocit, že manžel je František a syn by byl Filip a tak by měli stejné počáteční písmeno :) no a tím, že jsme naše miminko počali na Filipínách, tak už o dalším jménu nemohla být ani řeč :-D

A co tedy čekáme? :) HOLČIČKŮŮŮŮ <3


Lidi, kteří mě neznají a viděli mě poprvé, tak mi tipovali kluka, prý podle toho, že mám jen bříško a nenakynula jsem celá, taky i podle toho, že mám hezkou pleť atd... ale podle mě je každé těhotenství úplně jiné a nedá se to odhadovat podle toho, zda ženská přibere jen břicho nebo i jinde... Kolegyně z práce čeká taky holčičku a má jen bříško, nic jiného a oproti tomu sestřenice přibírá celá a čeká chlapečka :) 


Krásný slunečný den přeji a budu moc ráda, když mi napíšete, jaká jména se líbí vám :)

12 komentářů:

  1. Vybrali jste krásně ♥ Já mám vysněnou Laurinku.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné jméno Klárko :) ať jste zdraví a opatrujte se

    OdpovědětVymazat
  3. Krasne meno ste vybrali drz sa klarka a vela zdravicka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujeme :) už se těším, až tak na ni budeme volat ♥

      Vymazat
  4. Téda, nádherné jméno jste vybrali :))

    OdpovědětVymazat
  5. Mia je nádherné jméno,mám ho už tak dva roky v hlavě a kdybych měla někdy časem mít mimčo a byla by to holčička byla by to právě Mia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vůbec se nedivím, je to nádherné jméno :) takže Ti přeju, abys měla holčičku a mohla jí ho dát :)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. taky jsem šťastná :) aspoň si ji budu moct hezky parádit do šatiček a mašliček ♥

      Vymazat