neděle 16. října 2016

Svíčky Village Candle

Ahoj,

dnes tu mám další článek s podzimním tématem. Tentokrát se nebude jednat o kosmetiku, ale o svíčky.


Nevím jak u vás, ale u mě s prvním podzimním dnem začlo tzv. "svíčkové" období :-D Hned jak se setmí, takže skoro hned, jak dorazíme z práce, jdu rozsvítit nějakou svíčku a uvařit si čaj :) to je jedna z věcí, kterou na podzimu miluju. Druhou věcí jsou úžasně barevné podzimní procházky, ze které jsme se před chvílí vrátili. 

Zpět ale ke svíčkám :) Na portálu blogerky.cz probíhala výzva o svíčky Village Candle a jak jsem zmiňovala výše, svíčky a podzim, to je moje, proto jsem neváhala ani minutu a do výzvy se zapojila. Měla jsem to štěstí, že mě vybrali a já jsem mohla tyto nádherné svíčky vyzkoušet.

První svíčka, která v balíčku od eshopu demdaco.cz dorazila, byla svíčka v nádherné skleněné dóze ve variantě Pure Linen. Vůně čerstvě vypraného prádla - nádherně jemná, svěží, prostě čistá vůně! Myslím si, že je to vůně, která bude vonět snad každému.


Společnost Village Candle jako první uvedla na trh technologii dvou knotů. Díky této technologii by měla svíčka dokonale hořet, nemělo by černat sklo a hlavně by měla dohořet úplně celá. Žádný vosk by neměl zbýt na dně :) Na to jsem opravdu zvědavá a až svíčku "dopálím", určitě dám vědět. Každopádně tato myšlenka se mi moc líbí, nesnáším, když zbyde půlka svíčky na dně - nesnáším plýtvání!


K balení se snad ani vyjadřovat nemusím, že? :) Prostě dokonalá, bytelná skleněná dóza vytváří opravdový dojem luxusu a svíčka krásně poslouží i jako dekorace např. do obýváku.




Ve skleněných dózách můžete zakoupit svíčky ve velikosti 11 oz - což je velikost právě této svíčky.
  • doba hoření 45 - 55 hodin
  • čistá hmotnost svíčky 269 g 
  • cena: 339,- Kč

 střední velikost svíčky 16 oz
  • doba hoření 85 - 105 hodin
  • čistá hmotnost svíčky 397 g
  • cena: 460,- Kč

 největší 26 oz
  • doba hoření 145 - 170 hodin
  • čistá hmotnost svíčky 645 g
  • cena: 551,- Kč



Druhou svíčkou byla votivní svíčka s vůní rain. Je to nádherně svěží a čistá vůně s nádechem do květinova. Když jsem rozbalila balíček, hned jsem ji cítila i přes fólii, ve které byla zabalená. Je to opravdu hodně intenzivní, ale zároveň velmi jemná vůně. Měla by vydržet hořet až 18 hodin!



Ke svíčce dorazil i svícínek z mléčného skla do kterého "votivka" hezky padne :)

Svícínek pořídíte za 38,- Kč a votivku za 74,- Kč.


A takhle si užíváme odpolední - večerní pohodičku!



Musím říct, že svíčky mě neskutečně zaujaly jednak svým balením, ale také vůněmi. Když jsem prolistovávala eshop demdaco.cz byla jsem překvapená, kolik druhů vůní nabízí! Proto se obávám, že to nejsou mé poslední svíčky značky Village Candle, momentálně mě lákají klasické podzimní a vánoční vůně, jako jsou vánoční brusinky, skořice, jablečný cider atd...

Také máte období pálení svíček? :) Co na tyto svíčky říkáte? Znáte značku Village Candle? :)

6 komentářů:

  1. Na podzim u nás svíčka hoří neustále.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem díky výzvě měla možnost svíčky otestovat, tak můžeš mrknout zase na můj článek :) Máš hezké fotky Klári

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle svíčky jsem ještě nezkoušela já jedu jen vosky od Yankee Candle a ted na podzim je to paráda :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. od YC jsem taky pár věcí vyzkoušela i ty vosky a byly super, ale záleží na druhu, některé nebyly vůbec intenzivní...

      Vymazat