neděle 21. února 2016

Srovnávací recenze č. 1 - balzámy: softlips X eos

Ahoj,

dnes tu mám první článek z nové rubriky "srovnávací recenze". Určitě nebude nijak pravidelná, ale chtěla bych ji sem zařadit z toho důvodu, že mi přijde, že poslední dobou se setkávám čímdál víc s napodobováním produktů jedné značky značkou jinou.

Dneska jsem si ke srovnání vybrala balzámy na rty a to legendární a všemi opěvovaný eos a u nás poměrně nedávnou novinku softlips.


Oba jsem si pořídila před měsícem a půl a doteď jsem si na ně utvářela názor...

Nejprve tedy začnu slavným eosem. Koupila jsem si ho na popud mé kamarádky, která mi ho na Silvestra neskutečně vychvalovala. Měla růžovou variantu - malina. Když jsem k němu přičichla, voněl opravdu skvěle! I chuť byla výborná, ale další jeho vlastnosti jsem už nevnímala. Rozhodla jsem si koupit variantu - léčivá mandarinka. Mandarinky a celkově citrusy totiž poslední dobou naprosto zbožňuji (mohli jste si teď všimnout na instagramu :-D ).

Jako vždy začnu vzhledem balení. K balení asi není co dodat, všichni ho znáte, většina ho miluje a já nejsem výjimka. Balení mi přijde originální, líbí se mi i možnost střídat víčka, pokud jich vlastníte víc, hezky se drží a celkově mi přijde fajn.


To je ale asi tak bohužel všechno. Nic víc kladného na něm nevidím :( Určitě to může být také příchuť od příchuti a já si vybrala špatnou. Léčivou mandarinku opravdu nikomu nedoporučuji! Vůně se mandarince bohužel ani trochu nepřibližuje! Přijde mi strašně chemická a štiplavá! Navíc nemám ráda příliš tuhé balzámy a tento je tuhý opravdu hodně. Špatně se na rty nanáší, musím vždycky tlačit, abych na rty vůbec něco namazala .. Tím pádem vždy nanesu jen trošku a o hydrataci nemůže být řeč! Nechápu to ale, má obsahovat bambucké máslo a jojobový olej. Obě tyto složky by měly rty udržovat vlhké a vyživené, to se ale bohužel opravdu neděje.

Velikost: 7g
Cena: cca 139 - 159,- Kč

Druhým srovnávaným je tedy softlips. Balení mi přijde o dost elegantnější a kdybych hodnotila jen vzhled balení, tak bych volila rozhodně softlips. Je to možná také tím, že eos je už podle mě dost okoukaný a vidíme ho na každém kroku, kdežto softlips jsem objevila poměrně nedávno. I když vedle eosu vypadá o dost menší, tak má jen o 0,5 g méně. Na manipulaci je ale balení o dost horší. Jelikož se jedná o hladkou kostku, která jakoby vyklouzává z prstů.


Teď už ale k vlastnostem. Vybrala jsem si tentokrát velmi sladkou variantu a to jahodu! Voní i chutná oproti eosu úžasně :) Balzám obsahuje mimojiné i bambucké máslo, které zajišťuje skvělou hydrataci, podle mě i díky němu se krásně lehce nanáší. Ve složení balzámku najdeme i důležité antioxidanty a vitamíny A,C,E, které jsou důležité pro regeneraci. Navíc má SPF 15. Rty jsou po nanesení hezky jemné, lesklé a vyživené. Takže oproti eosu naprostý opak!

Jediné ale co mi opravdu vadí, tak je jakási mentolová chuť hned po nanesení. Rty jakoby ochladí a cítím chvíli i takové "vrnění". Řekla bych, že tuto vlastnost budou mít všechny příchutě, jelikož už balení má znázorňovat ledovou kostku.

Velikost: 6,5 g
Cena: 169,- Kč

Jednou větou můžu říct, že ani jeden z balzámků se nestane mým oblíbencem, ani jeden není pro mě žádný velký hit a určitě bych se bez nich obešla. Oba mi přijdou spíše jako módní doplněk než jako speciální výživa pro rty. Jsem ale ráda, že jsem si je pořídila a mohla si na ně utvořit vlastní názor :)

A co vy? Jste fanoušky eosu nebo softlips? :)

15 komentářů:

  1. Mam zkusenost pouze s EOS, ale ja si je oblibila :) Mozna to bude opravdu prichut od prichute, ja mam verzi summer fruit a pomegranate raspberry a oba jsou hezky vonave a dobre se na rty nanasi, ale i ja v tech dvou vidim trosku rozdil, summer fruit mi prijde konzistencne trosku mekkci a mazlavejsi :) Jinak rty urcite nezahoji, ale jako bezna prevence proti suchym rtum jsou fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě, taky si myslím, že to bude v tom, že jsem si vybrala špatnou příchuť, ta kamarádčina byla o dost lepší :)

      Vymazat
  2. Přesně jak píšeš na konci článku- je to módní záležitost. Rozhodně se pořádným balzámům, jako je např. Blistex, nevyrovnají.

    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě :) to souhlasím, já mám teď v oblibě balzámek od Soaphorie a pak taky od Yves Rocher, oboje mi přijdou naprosto skvěle vyživující!

      Vymazat
  3. Soft Lips jsem nezkoušela, Eos mám jeden a taky žádná paráda teda :D
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  4. Díky moc za skvělou recenzi! Chtěla jsem vyzkoušet Eos a myslím, že si nechám zajít chuť :-D Co bys místo toho doporučila? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono asi fakt záleží na té variantě, ale léčivou mandarinku si rozhodně nekupuj :-D ... mám ráda balzámy od Yves Rocher, především kokos, poslední dobou používám hodně i organický balzám od Soaphorie, jinak např. BabyLips mi taky nevyhovuje...

      Vymazat
  5. Eos je prostě masovka (žádný doma nemám) a taky to tak zůstane :)
    saturday mood

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nedivím se :) já jsem si taky původně neplánovala žádný pořídit, ale nakonec jsem si zvolila ještě ke všemu špatnou variantu :-D

      Vymazat
  6. Tiež mám skúsenosť len s Eosom. Ale naozaj som nikdy nepochopila šialenstvu okolo eosov. Je síce pravda, že vôňe sú úžasne, aspoň medový, ktorý mám ja. Ale hydratácia? Tá je taká minimálna, že by som povedala, že tam skoro nie je. Takže ak chcem balzam, ktorý hydratuje - určite nie Eos. A aj keď má síce inovatívny obal, čo sa týka balzamov na pery, pre mňa je to balenie strašne nepraktické a zbytočne zaberá veľa miesta, kedže často sa mi stalo, že bežný balzam som si dala do vrecka. Tak pri tomto bez šance :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. spíš jsem čekala, že se na mě po tomto článku pohrne samá kritika, jak je eos super atd... takže jsem ráda, že tyto pocity nemám sama :-D balení je odlišné od ostatních balzámku, je to něco nového, to se mi na tom líbí, ale máš pravdu, že je nepraktické :)

      Vymazat
  7. Balzám EOS jsem měla, loni jsem si koupila ekonomické balení (3 vajíčka+1 tyčinku) a musím říct, že teda žádná sláva. Dle mého průměrný balzám, s předraženým dizajnem. Radši mám teda balzámy Labello nebo Balea :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně :) mám stejný názor, balzám je úplně průměrný, akorát oceňuji originalitu balení...

      Vymazat
  8. chemická vôňa v tomto eose je preto, lebo má byť naozaj liečivý, čiže obsahuje fenol, ktorý tak trochu preráža vôňu, akú majú ostatné eosy.

    OdpovědětVymazat