pátek 31. července 2015

Jak na mastnou pleť v létě

Ahoj :)

po včerejším nekosmetickém článku tu mám dneska článek s mými osvědčenými tipy jak na mastnou pleť v létě. Vždycky, když přijde léto, tak řeším, co s pletí. Samozřejmě tím nemyslím to, když jdu na koupák nebo se opalovat :) i když... Máte tip na opalovací krém na mastnou problematickou pleť? :) Koukala jsem na La Roche, Biodermu, Eucerin atd.. máte nějaký vyzkoušený? 

No teď už ale k tomu, o čem chci dneska psát. Máte mastnou pleť a především v létě nevíte, jak ji zmatnit?

Vždycky je nejdůležitější to, jak pleť čistit. Momentálně mám vyzkoušenou následující kombinaci. 



Jako první tu mám čistící duobázi od značky For Life  & Madaga, kterou používám vždy na očištění pleti po opalování nebo když je pleť taková podrážděnější. Na tyto účely je naprosto bezkonkurenční :)

Na úplné dočištění používám micelárku od Biodermy na problematickou pleť, kterou nejspíš představovat vůbec nemusím :) Jsem s ní naprosto spokojená, je to taková moje stálice. Pleť krásně odlíčí a navíc hezky zmatní. Teď jsem ale chtěla vyzkoušet něco nového, takže hned, jak dopotřebuju toto balení, bude na řadě micelárka z nové zelené řady od Mixy :)

Ráno vždycky na čištění pleti používám čistící gel od Avéne, který se stal také mým velkým oblíbencem, moc hezky pleť vyčistí a zároveň opravdu zmatní. Zazdila jsem díky němu i gel od Biodermy, který jsem používala před tímto od Avéne :)

I když chci mít pleť krásně matnou, nechci ji stále jen přesušovat a proto používám po vyčištění jakýmkoliv způsobem krém od Avéne z řady pro problematickou pleť. Zatím ze všech krémů, které jsem vyzkoušela, tak mi vyhovuje nejvíce. Konzistence je krémovo-gelová, ihned se vsákne, pleť zklidní a zároveň se po něm nelesknu. Pomaličku mi dochází, takže si musím hned pořídit nové balení :)


No a pak jsem do tohoto článku zařadila produkt, ze kterého jsem čím dál více nadšená :) Je jím oční krém od Karin Herzog, který jste u mě už mohli vidět. Poslední dobou nestíhám odpočívat a proto mám hodně unavené oči. Naštěstí tento krém je podle mě tak božský, že si umí poradit i s neodpočatýma opuchlýma očima. Momentálně díky němu nepoužívám ani korektor pod oči. Nevěřila jsem, že nějaký krém zmírní opuchlé oči, ale je to tak :)


No a teď už tedy od péče k líčení :) Nejprve je zapotřebí mít dobou bázi pod make-up. Momentálně jsem si koupila zmatňující bázi pod make-up od Dermacolu a vypadá, že mi bude vyhovovat. Pleť hezky zmatní, zjemní a připraví na aplikaci make-upu. 


Dobrá báze ale nestačí a proto mi trvalo, než jsem našla dobrý make-up na mastnou pleť. V zimě mi nevadil a dokonce i vyhovoval make-up od Astor Perfect Stay. Na léto je pro mě ale moc hutný a navíc se po něm hned lesknu. Nedávno jsem si pořídila nový zmatňující make-up Infallible od Loreál. Má zmatňovat pleť na 24 hodin ... tu mou rozhodně ne :-D Ale na pár hodin ano a to mi stačí :) Je lehoučký, zároveň i jemně krycí a zanechává pleť sametově hebkou a působí přirozeně. O toto mi v létě jde především, takže za mě zatím doporučuji :)


Jak už jsem psala, je jemně krycí, takže na nedokonalosti používám proslulý make-up cover od Dermacolu :)


No a pro dokonalé zmatnění používám neustále dokola můj osvědčený zmatňující pudr od Astor, o kterém jsem se zmiňovala snad tisíckrát :)


Snad Vám moje tipy pomůžou a něco z toho vyzkoušíte, pokud stále hledáte to pravé :)

6 komentářů:

  1. tie produkty vyzerajú super :) Ja som nejako nemala možnosť ich vyskúŠať :/
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. však co není, může být :) já si je pořídila taky postupně... zjišťovala jsem, co mi vyhovuje a co ne a tyto zatím vítězí :)

      Vymazat
  2. Na tenhle makeup čtu samou chválu, možná ho časem taky vyzkouším .. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt super, pokud máš mastnou nebo smíšenou pleť, tak si myslím, že budeš spokojená :)

      Vymazat
  3. Produkty teda palec nahoru, všechny vypadají super!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a taky jsou super :) jsem moc ráda, že jsem přišla na tuto kombinaci produktů, která mi vyhovuje...

      Vymazat